torsdag, juni 12, 2014

Färghealing för vårt känsloliv och våra kroppar.


Visste du att dina känslor och sättet du känner dig på kan förändras genom att byta eller lägga till färger i ditt liv? Många menar att färger har olika energier som påverkar vårt känsloliv djupt. På samma sätt finns det också en symbolisk mening med varje färg. Inom färgpsykologi kan färger delas in i negativa och positiva energier eller betydelser. De är en icke-verbal form av kommunikation som är starkare än ord och är en sorts nyckel till hälsa och välbefinnade. Att bli medveten om hur färger påverkar oss och vilka färger som talar till dig är ett steg till ett bättre liv.

Starka färger och speciellt olika kombinationer av färger är naturens effektivaste signalspråk. Ofta handlar det om att locka eller varna eller kamouflera sig genom färgerna. På samma sätt påverkar vi människor varandra både medvetet och omedvetet genom de val vi gör vad gäller färger. Varma färger som röd eller gul anses vara glada, inbjudande och framkallar känslor av upprymdhet, passion och ibland aggression. Kalla färger som blå eller grön framkallar känslor av avslappning och harmoni och kan ha en lugnande effekt. Naturfärger och neutrala nyanser kan signalera lugn, renhet och erfarenhet.

Den läkande kraften hos färg kan tillämpas genom att man använder ett antal hjälpmedel. Kristaller, färgkort eller kläder skapar olika färgvibrationer och dessa färger kan användas för att ändra eller bibehålla vibrationer i kroppen på den frekvens som främjar hälsa och balans. Det viktiga är att prova och se vilken färg som du fastnar för eller känner dragning till. Det är ofta den färg som antyder vad du "behöver" i din nuvarande livssituation eller vilka vibrationer som saknas.Ljusterapi med färgat ljus är en annan metod som är enkel att använda. En vanlig ficklampa med färgad film eller färgat glas kan tex användas på delar av kroppen som behöver läkas. Här kan blått ljus skapa läkning, lugn och balans medan ett gult eller orange ljus kan skapa rörlighet.

Färger påverkar våra känslor mycket och genom att använda olika färger i våra liv påverkar det kropp och själ. De kan vara en fantastisk möjlighet att förbättra vår livskvalitet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar